19 prijedloga za nezaboravan (kućni) spoj koji neće uništiti ni kiša, a ni lockdown


Uz koje ćete se aktivnosti sigurno nasmijati i zabaviti?


Duga šetnja uz zalazak sunca, večera u restoranu i romantičan film u kinu samo su neke od asocijacija koje nam svima padaju na pamet pri spomenu savršenog spoja. Međutim, s obzirom na novonastalu situaciju i razne mjere koje su trenutačno na snazi, onemogućene su brojne sitnice koje smo nekoć, u normalnim uvjetima, uzimali zdravo za gotovo. Uz to, ni samo nam vrijeme ne ide u korist. Najhladniji su dani u godini i nema mjesta koje može zamijeniti toplinu dekice i doma. Kako onda provoditi kvalitetno druženje s partnerom, a da se pritom dobro zabavite i po mogućnosti ne smrznete? Donosimo vam prijedloge aktivnosti u dvoje za nezaboravan spoj koji vam neće uništiti ni kiša, a ni lockdown!

I kod kuće može biti zabavno!


Spa rutina

Pustite laganu glazbu, upalite svijeće i namackajte se od glave do pete! Pilinzi, maske, serumi, kreme – upoznajte partnera sa svim svojim must have proizvodima i pokažite mu koliko posvećenosti i koraka zahtjeva jedna spa rutina njege lica i tijela. Dok čekate da vam maska za lice djeluje, možete odigrati igru pod nazivom Pogodi cijenu. Vi vadite svoje makeup proizvode, a partner pogađa koja im je cijena. Puno smijeha i zabave zagarantirano!Šminkajte se!

Samo za najhrabrije. Zamislite koji je osjećaj prvi put staviti šminku na lice. Taj se osjećaj sigurno ne može ponoviti, ali ga se može barem približno doživjeti kroz reakciju partnera. Izvadite kistove, spužvice i sve potrebno za realizaciju full face makeupa te krenite u akciju! Vi isprobavate svoje sposobnosti šminkanja, a partner doživljava nešto sasvim novo. Jednom kad dovršite look, zamijenite uloge. Sada neka on vas našminka pomoću vaših usmenih uputa. Kada ste oboje našminkani, u isto se vrijeme pogledajte u ogledalo. Zvuči ludo i nezaboravno, zar ne?

 

Malo drugačiji filmski maraton

Upalite platformu na kojoj inače gledate filmove, odlučite tko prvi bira film – zatvorenih očiju! Jedno je pravilo, a to je da nema mijenjanja izbora! Da biste dodali još malo zabave, možete osmisliti neke zadatke za ispunjavanje tijekom gledanja filma, poput toga da se morate poljubiti svaki puta kada se netko u filmu poljubi ili ako se npr. radi o hororu, ne smijete se pogledati dok netko u filmu ne umre. Klasična aktivnost s malim preokretom koji će zasigurno doprinijeti dobroj atmosferi.


 

Isprobavanje različitih svjetskih kuhinja

Azijska, meksička, talijanska, sve su to kuhinje čiji se potrebni sastojci mogu lako pronaći u našim dućanima. Pronađite recept, odite u nabavku svih potrebnih sastojaka i zabava može započeti!

 

Piknik kod kuće

Tko je rekao da su za piknik potrebni lijep dan i livada? Rastegnite plahtu nasred dnevnog boravka, narežite kruha, sira i omiljene suhomesnate proizvode. Na tanjur stavite voće, kroasane i pripremite cijeđeni sok. Naravno, možete jesti i pizzu, hamburgere ili što god poželite, ali bitno da je na podu.

 

Karaoke večer

Ne trebaju vam ni mikrofon ni zvučnik, bitna je samo dobra volja. Na Youtubeu pronađite karaoke matrice s riječima omiljenih pjesama, pripremite si omiljeno piće i zapjevajte na sav glas.


 

Nacrtajte jedno drugo

Zvuči neobično i pomalo šašavo, ali svakako je zabavno vidjeti na koji će vas način partner prenijeti na papir. Uzmite A4 papir, prepolovite ga i nacrtajte partnera, zatim mu proslijedite papir da pokraj svog lika nacrta vaš. Gotovu sliku uokvirite i stavite negdje u stan. Vjerojatno će izgledati kao da vas je crtalo malo dijete, ali vrijednost te uspomene bit će neprocjenjiva.

 

Večer bez struje

Kao što je bilo nekad. Spremite mobitele, isključite televiziju i svjetlo. Upalite svijeću i odigrajte omiljenu društvenu igru. Možete li se dobro zabaviti i na stari način? Itekako!

 

Pogodi tko sam

Igra za koju nije potrebno apsolutno ništa osim mašte. Lezite, zatvorite oči i zamislite tko ste. Možete biti slavna osoba, lik iz filma, serije, crtića ili videoigre. Partner neka učini isto, a nakon što ste oboje odlučili tko ste, krenite s igrom. Postavljajte si pitanja poput "Koliko imaš godina?, Jesi li stvarna osoba?, Jesi li visok?" i slično. Pobjeđuje onaj tko prvi pogodi zamišljenog lika druge osobe.


 

Napišite pjesmu

Neka svatko uzme svoj papir i olovku, a štopericu postavite na pet minuta. Svatko piše svoj tekst, a nakon isteka vremena tekstove spojite u jedno. Kada je tekst finaliziran, osmislite ritam i zapjevajte svoju zajedničku pjesmu stvorenu u svega desetak minuta!

 

Puzzle

Puzzle nisu rezervirane samo za najmlađe. Dapače, one znaju biti itekako kompleksne i zahtjevne, pomalo iscrpne, ali onaj osjećaj kada se zadnja smjesti na svoje mjesto, opravdava sav uložen trud. Odaberite zajedno neke koje vam se najviše sviđaju i bacite se na slaganje.

 

Isplanirajte imaginarno putovanje (ili vjenčanje)

Dogovorite se koje biste mjesto htjeli oboje posjetiti. Napravite listu svih stvari koje morate obići te na internetu pronađite cijenu puta, prijevoza, smještaja, procijenite približni budžet za sve ulaznice, hranu, shopping. Na samom početku možete na jedan papirić zapisati vašu procjenu koliko će imaginarno putovanje na kraju koštati te nakon izračuna usporediti i vidjeti tko je bio bliže završnom izračunu. Isto to možete napraviti i za vjenčanje. Na internetu pronaći cijene haljina, odijela, sala, bendova, cateringa itd.. Napravite listu svih uzvanika i osmislite kakve će biti pozivnice.

 


Kvizovi

Možete na Youtubeu upaliti zadnju emisiju Milijunaša ili Potjere i pogađati odgovore, ali možete i instalirati aplikacije na mobitel poput Trivia Cracka ili Quiz Upa. Osmislite kaznu za gubitnika.

 

Online testovi

Sjećate li se onih testova iz tinejdžerskih časopisa u kojima bismo otkrivale koja smo boja, koja smo životinja ili koje je početno slovo naše srodne duše. Sad sve testove tog tipa možete pronaći online i dobro  se zabaviti i nasmijati s partnerom. Isto tako, možete riješiti razne testove kompatibilnosti i prokomentirati rezultate.

Ipak vam je dosta kuće i voljeli biste izaći na spoj?

Wellness

Pronađite najbolje ponude za dvoje u vašoj blizini i priuštite si romantičan jacuzzi, saunu i masažu uz čašicu vina i tanjur finog voća.

 

Posjetite lokalne muzeje

Iako na prvu zvuči dosadno, muzeji mogu biti jako edukativni i zabavni. Primjerice, ako ste iz Zagreba, postoje Muzej čokolade, Muzej 80-ih, Muzej prekinutih veza, Muzej Iluzija i drugi. Ako ste iz neke manje sredine, sigurno u blizini postoji barem jedan edukativni muzej. Progooglajte, nabavite karte i upustite se u nešto van vaše komfor zone. 

 

Prošećite trgovinom namještaja

Ikea, Prima, Lesnina, Mima, izbor je širok! Uzmite jedno poslijepodne i prošećite trgovinom namještaja. Gledajte kako biste voljeli urediti svoj (budući) dom i komentirajte što vam se sviđa, a što ne. Uživite se u to da sve opremate iznova i složite imaginarni stan iz snova!

 

Zamijenite kino kazalištem

Kino je uvijek in, ali jedna od ideja za malo drugačiji spoji ta je da kino zamijenite kazalištem. Pogledajte raspored i odlučite koja vas predstava najviše zanima. Ruka u vatru da vam ovo neće biti zadnji spoj u kazalištu!


 

Kava za van u autu

Pada kiša, ali i dalje biste voljeli popiti kavu izvan kuće? Uzmite si kavu za van, stanite autom na neko vama drago mjesto i uz pijuckanje i priču pustite vašu omiljenu playlistu. Katkad je manje više, a uz dobru kavu, kvalitetnu priču i glazbu možete učiniti pravu atmosferu bez obzira na sva ograničenja i vremenske neprilike.


Sve u svemu, najbitnije je to da se s dragom osobom dogovorite i radite nešto što će vas dobro zabaviti, a zatim i povezati na najbolji mogući način.


Prijedlozi za romantične spojeve - kojih se pravila moramo držati?


Autorica: Petra Radolović

Foto: Canva

0 komentari

Podijeli s nama svoja iskustva i stavove u komentarima.