Treba li nam zaista olovka za usne - test trajnosti ruža

olovka za usne

Je li olovka za usne formula za trajnost?

Ruž za usne neizostavan je dio svake rutine šminkanja mnogima od nas. Uvijek odabirem nježne, neutralne nijanse jer se s njima na usnama najugodnije osjećam. Osim toga, prednost je takvih nijansi što se ne usnama ne primijeti ako se ruž s vremenom  obriše. Isprobala sam razne trikove koji su obećavali dugotrajnost ruža, no to se uglavnom nije dogodilo, stoga sam odlučila provjeriti kako izgleda i koliko traje ruž na usnama s olovkom i bez nje.
Omiljeni mi je ruž Catrice Maroon 020 koji na usnama ostaje dovoljno dugo, kremast je i ne isušuje. Olovka kojom sam se uz ovaj ruž koristila bila je Maybelline Color Sensational u nijansi 630 Velvet Beige. Dugotrajnost ruža provjerila sam već nekoliko puta dosad, a za potrebe ovoga članka fotografirala sam ruž s olovkom i bez nje s vremenskim odmakom. Prvo sam fotografirala nakon što ga tek nanijela pa nakon isteka jednog, dva i tri sata.


Trajnost ruža bez olovke

Na prve tri fotografije prikazana je trajnost ruža bez olovke s vremenskim odmakom od jednog, dva i tri sata.


catrice maroonTrajnost ruža s olovkom

U oba slučaja primijetila sam da se ruž najviše obrisao na sredini usana, dok je na vanjskim rubovima bio postojaniji i boja je duže trajala. Olovka za usne pokazala se dobrom investicijom. Ruž je trajao duže i s usana se teže  brisao, no kada je ipak počeo nestajati s usana, olovka je i dalje bila vidljiva.

olovka za usne


Ruž uz olovku dobiva bolji izgled.

Svakako bih preporučila korištenje olovkom za usne kao podlogom. Uz nju će ruž na usnama ostati duže i izgledat će ljepše.


ruž
Autorica: Mihaela Heged


Foto: Canva/Ženski recenziRAJ

0 komentari

Podijeli s nama svoja iskustva i stavove u komentarima.