Zašto je Fargo serija koju morate početi gledati?

fargo

Preporuka za seriju 


"Fenomenalna glumačka postava, odlična priča, zanimljiva radnja i pametni likovi."

Krimi-triler serija s elementima drame i komedije smještena u raznim vremenskim razdobljima te obavijena intrigom, ubojstvima i obiljem zanimljivih likova,đ na području američke Minnesote. Ideja je potekla od kreatora TV serija „Bones“ i „Legion“ (Noah Hawley). 
    
2014. godine započelo je snimanje ove vrhunske TV serije (IMDB ocjena 8.9/10) pri čemu smo imali prilike gledati tri vrlo različite sezone s jednom snažnom poveznicom – misterioznim pričama koje neizbježno vode u Fargo, Sjevernu Dakotu. Također, ono što je zajedničko svim sezonama, od kojih svaka ima deset epizoda, fenomenalne su  glumačke postave, odlična priča, zanimljiva radnja i pametni likovi. 😅Prva sezona odvija se 2006. godine u Sjevernoj Dakoti. S prepoznatljivom glumačkom postavom (B. B. Thorton, Allison Tolman, Martin Freeman, Colin Hanks, Bob Odenkirk) vrlo vas brzo uvuče u svoju priču i podsjeti na istoimeni film iz 1996. godine, zbog čega je sasvim jasno zašto je ova serija osvojila mnogobrojne nagrade iz svijeta filma i serija. 

Druga sezona, iako za nijansu slabija od prve, jednako je intrigantna.
Radnja se odvija 1979. godine u Minnesoti, Sjevernoj i Južnoj Dakoti, a glumačka podstava koju, između ostalih, čine Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart i Ted Danson, daje posebnu draž ovim epizodama poznate serije. Treća sezona, iako najslabija, ključan je dio cijele Fargo priče. Kao i prethodne sezone, radnja je smještena u Minnesoti, 2010. godine. Za uspjeh serije, što po pitanju gledatelja, što kritičara, uvelike je zaslužna odlična glumačka postava, koju u ovoj sezoni čine velika imena poput; Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, David Thewlis pa čak i naš Goran Bogdan koji je briljirao u svojoj „bad guy“ ulozi.

Četvrta je sezona trebala imati premijeru u travnju ove godine, ali je uslijed svih svjetskih zbivanja, nažalost, odgođena do daljnjeg. Ovo je sezona kojoj se iznimno veselimo jer je radnja smještena 1950. godine u Kansas City, Missouri, a glumačku postavu čine zvijezde kao što su Chris Rock, Jason Schwartzman, Jessie Buckley, Ben Whishaw i Timothy Olyphant. Kada pogledate trailer četvrte sezone, sasvim vam postane jasno zašto s nestrpljenjem očekujemo nastavak ove odlične serije i nadamo se da isti što prije izaći Autorica: Magdalena Božičević
 


Foto: Canva/Instagram


0 komentari

Podijeli s nama svoja iskustva i stavove u komentarima.