Jorge Bucay za sve one koji teško uzimaju knjige u ruke

Jorge-Bucay_zenskirecenziraj

Jorge Bucay i njegova djela


Ili čitaš ili ne čitaš. 
Kada bismo ljude podijelili na dvije vrste, to bi bile te dvije. I gdje sada pripadaju oni što povremeno čitaju zbog utjecaja društva? Jer sramota je otići na plažu, a ne ponijeti nešto za čitanje kad se već svi oko tebe čine kao veliki knjigoljupci s romanima od 500 stranica. 

Wikipedija je svima dostupna, osobito za kratke sadržaje koje smo kriomice čitali u osnovnoj i srednjoj školi jer nam je bilo muka uzeti Hamleta i praviti se da razumijemo što čitamo. Mnogo je lakše pročitati tri detaljna kratka sadržaja i popuniti potrebne rupe,te pitati susjeda u klupi za koji sočan detalj iz knjige za koji misli da bi profa mogla pitati. To divno razdoblje prisilnog čitanja štiva koje nas ne zanima, odavno je završilo i sada želimo okrenuti novu stranicu u životu i početi zaista čitati knjige? Ali svaki put pogriješimo kada uplatimo tu članarinu u knjižnici, podignemo tri različite knjige u nadi da ćemo se motivirati pa opet ništa.

Jorge Bucay


Vjerujte meni koja ne provodi sate u knjižnici kada vam kažem da je Jorge Bucay rješenje za vaše probleme. Jorge Bucay argentinski je psihoterapeut i pisac koji kroz životne primjere na psihološkoj bazi objašnjava mnoge nedoumice i probleme čovjeka sadašnjice. Prvu njegovu knjigu pročitala sam s 13 godina i to naravno na ljetnim praznicima na plaži. Bila je to knjiga Ispričat ću ti priču koja me oduševila svojom jednostavnošću jer je prigodna za svakog laika koji uzme tu knjigu u ruke. Ne želim otkrivati o čemu je riječ u bilo kojoj njegovoj knjizi jer tko još voli spoilere. Kasnije sam pročitala i druge njegove knjige koje su mi bile dostupne jer sam shvatila da mi njegov način pisanja odgovara i da je za moju volju za čitanjem to sasvim dovoljno. Oduševljena sam svakom njegovom knjigom i voljela bih jednoga dana imati ih na svojim policama. 

Kada bih trebala izdvojiti pet knjiga, to bi bile Ispričat ću ti priču, Računaj na mene, Voljeti se otvorenih očiju, Priče za razmišljanje i Put samoovisnosti.
Niste čudaci ako ne volite čitati. Netko si više voli vizualno predočiti radnju i to je u redu. Baš zbog toga vam predlažem ovoga pisca za koji vam nije potreban film da biste razumjeli knjigu. 

Sretno čitanje!
Autorica: Helena Barić, stalna autorica


Foto: Pexels

0 komentari

Podijeli s nama svoja iskustva i stavove u komentarima.